Obrátený monitoring?

Sú to už asi 2 roky, kedy nás prvý klient požiadal o špeciálnu službu

Tento klient vyrába dvere. Tendrov sa zúčastňoval, ale bolo ich málo. Dvere sú totiž väčšinou iba malou časťou stavebných zákaziek. Klient vedel, že robíme monitoring verejných obstarávaní. Službu si vyskúšal, ale nebolo to pre neho to pravé orechové. A tak nám ju otočil hore nohami.

Opýtal sa, či pre neho vieme monitorovať ukončené zákazky – také, kde je jasné, kto zákazku získal. Dovtedy sme to nerobili. Ani nás to nenapadlo! Koho by už len zaujímali ukončené zákazky, keď sa toho tendra ani sám nezúčastnil…

Aké krátkozraké myslenie sme vtedy v ENTERIS mali. 🙂

Fakt ale je, že v prípade výrobcu, ktorého produkt často nakupujú stavebné firmy iba ako jeden z mnohých tovarov, náš monitoring verejných obstarávaní nemá zmysel. Nový produkt sme však v spolupráci s týmto klientom vyvinuli veľmi rýchlo. Namiesto e-mailov o nových zákazkách dostával od nás aktuálne dáta o ukončených zákazkách, v rámci ktorých sa dodávajú dvere.

Výsledok… Obrat klienta narástol za dva roky o 125%. Začal cielene oslovovať firmy, ktoré vyhrali tendre. Po roku už ho mnohé firmy oslovovali aj priamo.

Náš obrátený monitoring už využívajú desiatky klientov – výrobcov okien, dverí, kovania, žalúzií, nábytku a pod., a tiež množstvo malých živnostníkov, ktorí sa stavebných záaziek zúčastňujú. Táto služba má totiž okrem kontaktov na zhotoviteľa stavby v sebe aj jednu ďalšiu absolútne zásadnú informáciu. Tipnete si – akú? ÁNo, je to cena! Sú tam údaje o podrobnom rozpočte a klient tak presne vie, či sa mu oplatí stavebnú firmu osloviť so svojim produktom alebo nie.